Vrij-moedig-leven in een tijd van collectieve angst | Life Projects

U bent hier

details

 • data: 
  di, 06/06/2023 - 19:30 tot 21:30
 • prijs: 
  € 40,- incl. BTW
 • Taal van de Cursus: 
  Nederlands
 • locatie: 

Vrij-moedig-leven in een tijd van collectieve angst
exclusief

Nog 3 plaatsen beschikbaar

 

Mattias Desmet

Dirk Oellibrandt

 

Een unieke lezing waarbij we graag prof. Dr. Mattias Desmet aan het woord laten over hoe hij de onderliggende dynamiek ziet van onze huidige, op angst gebaseerde samenleving, en het belang om hierin onze ware eigen stem te laten horen. In het tweede deel gaat hij via een gesprek met Dirk Oellibrandt dieper in over hoe we ware verandering kunnen creëren.

Mattias Desmet is hoogleraar klinische psychologie aan de universiteit van Gent, schreef de bestseller “De Psychologie van het Totalitarisme” en heeft sinds het begin van de Corona Crisis onverzettelijk zijn kritische stem laten horen. Zijn boodschap luidde steeds om vanuit menselijkheid, vanuit een totaalbeeld van de mens en de maatschappij naar heel de crisis te kijken. Hij is ondanks de vele kritiek die hij kreeg, steeds vrijmoedig, vanuit waardigheid en respect blijven spreken. Zijn spreken komt vanuit een diepere plek, die ook ons geraakt heeft. Of hoe hij het zelf helder omschrijft:

“Het vrijmoedige spreken is een spreken dat tegen versmachtend eenheidsdenken ingaat, maar het is vooral ook een spreken dat vertrekt vanuit onze ziel, zoals ze trilt in ons lichaam. De woorden laten komen zoals ze komen, in het nu, zonder ons te bekommeren om de schaduwen van het verleden die ze kunnen tot leven wekken, en ook niet om het effect dat ze kunnen hebben op de toekomst van ons Ego. Het vrijmoedige spreken is een spreken dat klinkt waar we onszelf kunnen bevrijden van ons Ego en ons rationele denken kunnen overstijgen. Echt spreken - en ook echt luisteren - is intuïtief en voelend van aard. 

Dit is waar dit spreken toe leidt: het gaat naar binnen, het gaat zonder veel na te denken recht naar het onbekende land waar de gedachten vandaan komen; ook naar de meest duistere kant van onszelf. Daar ligt voor mij de ultieme uitdaging voor de mens, dat is de ultieme strijd. Het is daar dat woorden hun volle kracht krijgen en dat ze onstopbaar worden; hoe meer de samenleving die woorden wil onderdrukken, hoe helderder en zuiverder ze klinken.”

 

In het eerste deel van de lezing deelt Mattias zijn visie op de tijd waarin we leven. Onderwerpen die aan bod zullen komen:

 • de schijnoplossing van massavorming en totalitarisme
 • het gevaar van het puur rationalistische denken
 • de oorzaak van onze angstcultuur
 • hoe heeft de huidige maatschappij zijn vorm gekregen?
 • het belang van vrijmoedig spreken

 

In het tweede deel gaat Mattias in gesprek met Dirk. Dirk geeft zijn reflectie op de lezing van Mattias, vanuit zijn perspectief als levensalchemist. Waarna ze dieper zullen ingaan op:

 • hoe zinvol leven en bijdragen in deze tijd
 • maatschappelijke verandering van binnenuit
 • de impact van het individu in de vorming van de nieuwe wereld
 • het belang van waar leiderschap.

 

Inschrijven

Gelieve tijdig in te schrijven, zodat je zeker bent van je plaats

 

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *