Alchemie van Creatie | Life Projects
Alchemie van Leiderschap & Organisatie
ONTWIKKEL JOUW LEIDERSCHAP
NATUUR
GROTE KRACHTEN VAN DE
IN
MET DE
verbinding

U bent hier

Alchemie van Creatie - Waar Leiderschap

Alchemie is bekend als ‘de kunst van het goud maken’. Het is het vermogen om van iets gewoons, iets bijzonders, of “van lood, goud” te maken. Het is een duizenden jaren oude wetenschap die over de hele wereld beoefend werd en vele toepassingen kende, maar nu grotendeels vergeten is. Een levenskunst die door iedereen kan her-innerd worden, door weer te verbinden met het ware levende natuur en het universum. Binnen Life Projects hebben wij met behulp van authentieke Oosterse en Westerse meesters deze oorspronkelijke kennis van hoe het leven werkt gebundeld en in een vorm gegoten die door ieder naar echtheid verlangend mens kan begrepen en toegepast worden. Het alchemistische bouwmodel hiervoor is gewoon de natuur.

De wereldwijde crisis van de afgelopen jaren heeft duidelijk gemaakt dat indien we onze vervreemding van de natuur en de aarde verder zetten, we onszelf, onze geliefden en onze omgeving volledig zullen vernietigen. Het moet en kan anders. Maar hoe? Lao Tzu, de mystieke Tao meester, zei eens:

 

'De Tao is heel dichtbij. Maar iedereen zoekt ver weg. Daarom kan niemand het vinden.’

 

Onze organisatie gebruikt de Alchemie van Leven om mensen te helpen om vanuit wie ze werkelijk zijn hun levensproject te realiseren. We zien hierin 2 groepen van mensen, die elk een ander vertrekpunt hebben op hun alchemiereis. De eerste groep bestaat uit onze particuliere studenten die zich lange tijd verdiept hebben in de alchemistische levenswetten en zo hun levenskwaliteit enorm verhoogd hebben. We willen hen nu een stap verder helpen in de realisatie van hun levensproject. Er is het weten hoe het leven in elkaar zit, en dan is er het dit effectief in de wereld neerzetten.

Onze tweede groep heeft zich opgebouwd gedurende de afgelopen 15 jaar, via ons Alchemie van Leiderschap programma. We hebben hierin vele leiders succesvol geholpen om blijvende en effectieve transformaties in hun leven en organisaties te creëren. Het ging hierbij om CEO’s en managers van kleine en grote bedrijven, komende uit een brede waaier van branches.  Maar in vele gevallen is er een enorme kloof tussen het succes aan de buitenkant en de leegte en pijn aan de binnenkant en in hun privéleven. Ze weten hoe de wereld in elkaar zit, maar als ze eerlijk zijn is hun levensproject vaak niet passende bij wie zij echt zijn. Het effect is een gebrek aan zielerust en vervulling.

 

‘Ik heb de impact van Dirks werk ervaren als een enorme kracht
waarbij lichaam en geest weer bij elkaar komen in harmonie met de omgeving.

Hierbij voelde ik weer de essentie van leven’
Koen Overtoom - CEO – Port of Amsterdam

 

Wat de wereld nu erg nodig heeft zijn mensen die de wijsheid van de oorspronkelijke levenswetten in zich dragen, gecombineerd met het begrijpen en de ervaring hebben van hoe de wereld van materie werkt. Dit kunnen leiders zijn uit de bestaande wereld die voldoende open en integer zijn om het echt anders te doen. Maar ook leiders, die nog niet weten dat ze leiders zijn, maar een sterke drive hebben om via de ontwikkeling van hun levensproject bij te dragen aan een betere, echtere wereld.

 

De verschillende programma’s die we aanbieden binnen Alchemie Van Creatie zijn de volgende:

Sinds het begin van de crisis zijn we als organisatie actief aan de slag gegaan met de vraag “hoe kunnen we met ons werk nog beter bijdragen aan een betere, echtere wereld?”  Centraal daarin stond het ontwikkelen van een programma waarin leiders van bestaande organisaties EN alchemiestudenten die gepassioneerd zijn om hun levensproject te manifesteren, beiden terecht kunnen. Dit heeft geleid tot de Alchemie van Creatie. Het fundament van deze aanpak zijn de 8 kernprincipes. Je kan het zien als een alchemistisch stappenplan. De strategie van creatie die leven en de natuur omnipresent toepassen. Van het atoom, tot het universum zelf.

Deze audio clip geeft je meer inzicht in wat Alchemie van Creatie en de 8 Kernprincipes inhouden.

 

DE 8 KERNPRINCIPES ONLINE

Tijdens deze 3 uur durende online workshop beschrijf ik in detail het 8 stappen businessplan dat het leven en de natuur gebruikt en vergelijk ik het ook met hoe wij mensen ons organiseren en dingen doen. Overal in de kosmos is er dezelfde wetmatigheid van hoe het leven werkt. Doordat wij als mensen dat anders doen is het succes dat we kunnen realiseren beperkt. Daar ligt een enorm potentieel te wachten voor elke leider die klaar is om dit te zien.

 

DE 8 KERNPRINCIPES INTO PRACTICE

Deze ‘Alchemistiche, Creatie-Playshop’ is bedoeld om de deelnemers een diepere helderheid te geven over wat hun ware levensproject is, hoe dit aansluit op hun zielsmissie en hoe ze dit stap voor stap kunnen materialiseren. Een aanrader dus voor zij die onze ‘Alchemie van Leven Jaartraining’ gedaan hebben. Deze training zal helpen om dat wat ze innerlijk ontdekt hebben, nu extern te gaan verderzetten in hun levensproject. Maar deze training is net zo goed voor leiders, managers en ondernemers die al kennis gemaakt hebben met ‘Alchemie van Leiderschap’ of de ‘Alchemie van Creatie – 8 Kernprincipes’ en hun bestaande organisatie willen herorganiseren volgens de alchemistische principes. Een proces dat eerder van buiten naar binnen gaat.