Alchemie van Leiderschap | Life Projects
Alchemie van Leiderschap & Organisatie
ONTWIKKEL JOUW LEIDERSCHAP
NATUUR
GROTE KRACHTEN VAN DE
IN
MET DE
verbinding

U bent hier

Alchemie van Leiderschap

Alchemie is bekend als ‘de kunst van het goud maken’. Het is het vermogen om van iets gewoons, iets bijzonders te maken. Het is een duizenden jaren oude wetenschap die over de hele wereld beoefend werd en vele toepassingen kende, maar nu grotendeels vergeten is. Het is een ‘levenskunst’ die door iedereen kan ‘her-innerd’ worden, door weer te verbinden met het ‘ware’ leven, de natuur en het universum. Binnen Life Projects hebben wij met behulp van authentieke Oosterse en Westerse meesters deze oorspronkelijke kennis van ‘hoe het leven werkt’ gebundeld en in een vorm gegoten die door ieder naar ‘echtheid’ verlangend mens kan begrepen en toegepast worden.

Reeds vele jaren hebben we met succes leiders geholpen om blijvende en effectieve transformaties in hun leven en organisaties te creëren. Velen van hen zijn ervan overtuigd dat ons leiderschapsprogramma uniek is. Met hun feedback en onze jarenlange expertise hebben we nu een nog helderder en effectiever aanbod om jou, als een Leider van de Toekomst, te ondersteunen.

 

‘Ik heb de impact van Dirks werk ervaren als een enorme kracht
waarbij lichaam en geest weer bij elkaar komen in harmonie met de omgeving.

Hierbij voelde ik weer de essentie van leven’
Koen Overtoom - CEO – Port of Amsterdam

 

Dit komt doordat de natuur en het hele universum op een heel specifieke manier functioneren, waardoor je met weinig moeite grootse dingen kan verwezenlijken in complete harmonie met je omgeving. Wij kunnen je leren om deze principes toe te passen in je leven, je leiderschap en je organisatie.

Als instap raden we deze trainingen aan:

 

DE 8 KERNPRINCIPES

 

Deze principes leren we leiders stap voor stap aan vanuit het fundament: ‘alles groeit vanuit de kern’. Van hieruit volgt, net als in de natuur, de rest ‘vanzelf’, volgens een circulair groeiproces. We doen dit altijd op een manier waarbij ervaren/voelen en begrijpen/toepassen gecombineerd worden. 

Tijdens de compacte ‘Alchemie van Leiderschap -  8 kernprincipes’ workshop gaan we dieper in op deze principes, wat je een gevoel geeft waarover dit gaat, wat je kan verwachten en of het dat is wat jij en je organisatie nodig hebben. 

Sommige leiders gaan hiermee zelf aan de slag, anderen vragen om hen te helpen deze principes in hun organisaties toe te passen via ‘op maat’ gemaakte programma’s. Wij werken hierbij samen met coaches en trainers. Ook hier gaat het telkens om een natuurlijk, circulair groeiproces. 

Onze werkvormen zijn coaching, training, ervaringsgerichte reizen rond bepaalde thema’s en ‘in company programma’s.

 

ESSENTIALS

Het hele fundament van ons leiderschapsprogramma vind je terug in de ‘Alchemie van Leiderschap Essentials’ 3-daagse. Deze intensieve training brengt je bij de essentie van jouw leiderschap.

Centraal hierin staan 3 van de alchemistische kernprincipes:

1) aanwezigheid

2) bezieling

3) echte verbondenheid

Met dit als fundament, zal je de basisprincipes en bouwstenen van alchemie, of hoe de natuur en het universum werken,  leren begrijpen en ervaren. Dit zal je een boost in je bewustzijn geven, maar ook de tools om meteen in de praktijk aan de slag te gaan.  Tools die je meteen kan gebruiken om jezelf en je team/organisatie te scannen.

Deze training geeft je de basis mee zodat je Alchemie van Leiderschap in je leven en je leiderschap kan leren toepassen.

Bijna alle leiderschapstrainingen gaan het gekende potentieel stretchen of veranderen. Wij focussen vooral op die velden die nog niet helemaal benut worden.

Om dit in kaart te brengen gebruiken we het model van de 5 natuurelementen: water – vuur – metaal – hout – aarde. We zullen tijdens deze dagen veel aandacht besteden aan het wakker maken van dit nog slapend en dus ongebruikt potentieel, zodat je het zowel in je privé- als in je zakelijke leven optimaal kan inzetten. 

 

Een vaak terugkomende feedback van leiders is dat we spiritualiteit en de fysieke dimensie heel bruikbaar en praktisch maken.

Alsook dat er meer rust, well being én een hogere effectiviteit komt. Zowel binnen het team als individueel.

 

Hier deelt Marc Lambotte, voormalig CEO van Agoria zijn ervaringen met Alchemie van Leiderschap.

 

LIFE INITIATIONS

‘Life Initiations’ reizen zijn levensveranderende leiderschapsreizen naar oeroude energetische krachtplekken.

Deze reizen zijn een uitnodiging om het volledige potentieel van JOU te omarmen als mens en als leider, maar ook om te onderzoeken en direct te ervaren hoe een bedrijf, dat de kracht van een natuurlijk ecosysteem heeft, zou kunnen functioneren.

 

We gaven ze de naam ‘Life Initiations’ omdat ze inderdaad initiaties zijn in een vernieuwd bewustzijn, en op die manier duurzamer en meer levensveranderd zijn dan een inzicht of een mooie ervaring. De intense ervaring van deze reizen zorgt ervoor dat leiders op een diepere, meer holistische manier kunnen kijken naar wat er zich in hun werk afspeelt en hoe ze dit proces ook op een subtielere, maar toch efficiëntere manier kunnen beïnvloeden. Onze reis naar de Katharenstreek in Frankrijk vormt hierbij een ideale kennismaking.

 

In onderstaand filmpje deelt Wouter Torfs CEO van Schoenen Torfs zijn ervaring over de Life Initations reizen.

 

 

VERDIEPING

We organiseren jaarlijks één of meerdere events waarbij leiders zich kunnen bijscholen en verdiepen. Zoals Dirk in de 8 kernprincipes  (zie filmpje) reeds aangaf  is het daarbij belangrijk om steeds de balans te behouden tussen de beide hersenhelften of tussen de ‘beleving’ en het ‘begrijpen’ van de alchemie. 

 

Onze verdiepingstrainingen zijn:

ALCHEMIE VAN LEIDERSCHAP IN DE PRAKTIJK
Gericht op het in de praktijk toepassen van de ‘8 kernprincipes’ in teams, organisaties, in relatie tot klanten en de markt. 

LIFE INITIATIONS REIZEN  
Naar Engeland, Zwitserland, La Palma en China.

DE KRACHT VAN DE LEVENDE  ORGANIS (ME) ATIE
Hoe bouw je je bedrijf stap voor stap om naar een ‘natuurlijk ecosysteem’? Dit aan de hand van het vertalen van Oosterse en Westerse spirituele teksten (geschreven door Lao Tzu, Hermes,…) over hoe het leven echt werkt en dit toe te passen in de praktijk.

IN JE ELEMENT ZIJN 
Gericht op de directe ervaring van de natuurelementen, waarbij we werken met onder andere paarden, roofvogels, water, vuur, aarde, bomen....

 

Neem gerust contact met ons op als je graag samen met ons kijkt naar welke training voor jou het meest waardevol kan zijn op dit moment.