Alchemie van Creatie | Life Projects
Alchemie van Leiderschap & Organisatie
ONTWIKKEL JOUW LEIDERSCHAP
NATUUR
GROTE KRACHTEN VAN DE
IN
MET DE
verbinding

U bent hier

Alchemie van Creatie - Waar Leiderschap

Alchemie is bekend als ‘de kunst van het goud maken’. Het is het vermogen om van iets gewoons, iets bijzonders, of “van lood, goud” te maken. Het is een duizenden jaren oude wetenschap die over de hele wereld beoefend werd en vele toepassingen kende, maar nu grotendeels vergeten is. Een levenskunst die door iedereen kan her-innerd worden, door weer te verbinden met het ware levende natuur en het universum. Binnen Life Projects hebben wij met behulp van authentieke Oosterse en Westerse meesters deze oorspronkelijke kennis van hoe het leven werkt gebundeld en in een vorm gegoten die door ieder naar echtheid verlangend mens kan begrepen en toegepast worden. Het alchemistische bouwmodel hiervoor is gewoon de natuur.

De wereldwijde crisis van de afgelopen jaren heeft duidelijk gemaakt dat indien we onze vervreemding van de natuur en de aarde verder zetten, we onszelf, onze geliefden en onze omgeving volledig zullen vernietigen. Het moet en kan anders. Maar hoe? Lao Tzu, de mystieke Tao meester, zei eens:

 

'De Tao is heel dichtbij. Maar iedereen zoekt ver weg. Daarom kan niemand het vinden.’

 

Onze organisatie gebruikt de Alchemie van Leven om mensen te helpen om vanuit wie ze werkelijk zijn hun levensproject te realiseren. We zien hierin 2 groepen van mensen, die elk een ander vertrekpunt hebben op hun alchemiereis. De eerste groep bestaat uit onze particuliere studenten die zich lange tijd verdiept hebben in de alchemistische levenswetten en zo hun levenskwaliteit enorm verhoogd hebben. We willen hen nu een stap verder helpen in de realisatie van hun levensproject. Er is het weten hoe het leven in elkaar zit, en dan is er het dit effectief in de wereld neerzetten.

Onze tweede groep heeft zich opgebouwd gedurende de afgelopen 15 jaar, via ons Alchemie van Leiderschap programma. We hebben hierin vele leiders succesvol geholpen om blijvende en effectieve transformaties in hun leven en organisaties te creëren. Het ging hierbij om CEO’s en managers van kleine en grote bedrijven, komende uit een brede waaier van branches.  Maar in vele gevallen is er een enorme kloof tussen het succes aan de buitenkant en de leegte en pijn aan de binnenkant en in hun privéleven. Ze weten hoe de wereld in elkaar zit, maar als ze eerlijk zijn is hun levensproject vaak niet passende bij wie zij echt zijn. Het effect is een gebrek aan zielerust en vervulling.

 

‘Ik heb de impact van Dirks werk ervaren als een enorme kracht
waarbij lichaam en geest weer bij elkaar komen in harmonie met de omgeving.

Hierbij voelde ik weer de essentie van leven’
Koen Overtoom - CEO – Port of Amsterdam

 

Wat de wereld nu erg nodig heeft zijn mensen die de wijsheid van de oorspronkelijke levenswetten in zich dragen, gecombineerd met het begrijpen en de ervaring hebben van hoe de wereld van materie werkt. Dit kunnen leiders zijn uit de bestaande wereld die voldoende open en integer zijn om het echt anders te doen. Maar ook leiders, die nog niet weten dat ze leiders zijn, maar een sterke drive hebben om via de ontwikkeling van hun levensproject bij te dragen aan een betere, echtere wereld.

 

De verschillende programma’s die we aanbieden binnen Alchemie Van Creatie zijn de volgende:

 

DE 8 KERNPRINCIPES

Sinds het begin van de crisis zijn we als organisatie actief aan de slag gegaan met de vraag “hoe kunnen we met ons werk nog beter bijdragen aan een betere, echtere wereld?”  Centraal daarin stond het ontwikkelen van een programma waarin leiders van bestaande organisaties EN alchemiestudenten die gepassioneerd zijn om hun levensproject te manifesteren, beiden terecht kunnen. Dit heeft geleid tot de Alchemie van Creatie. Het fundament van deze aanpak zijn de 8 kernprincipes. Je kan het zien als een alchemistisch stappenplan. De strategie van creatie die leven en de natuur omnipresent toepassen. Van het atoom, tot het universum zelf.

Deze audio clip geeft je meer inzicht in wat Alchemie van Creatie en de 8 Kernprincipes inhouden.

 

We bieden dit programma aan in een dag workshop, maar ook in de vorm van 8 opgenomen initiaties.

 

ALCHEMIE VAN LEVEN JAARTRAINING

Ben je vanuit de bedrijfskant met Alchemie in contact gekomen en wil je je kennis en toepassingsvermogen van Alchemie verhogen, dan is deze training de TOP. Je leert dit ofwel tijdens ons jaartraject van 10 zaterdagen OF tijdens onze reeks van 12 online lessen (die je ook achteraf nog kan bekijken). Je wordt hier begeleid in hoe je de alchemieprincipes kan toepassen op niveau van je Innerlijke bewustzijnsstaat, je gezondheid en je relaties. Een training die we reeds 15 jaar aanbieden en dewelke al honderden mensen hun leven ingrijpend heeft veranderd. https://lifeprojects.be/nl/alchemie-van-leven-training

We bieden de basisprincipes van Alchemie Van Leven ook aan in onze Alchemie Van Leiderschaps ESSENTIALS 

Centraal hierin staan 3 van de alchemistische kernprincipes:

  1. aanwezigheid
  2. bezieling
  3. echte verbondenheid

Met dit als fundament, leer je tijdens de Essentials  de basisprincipes en bouwstenen van alchemie, of hoe de natuur en het universum werken. Dit zal je een boost in je bewustzijn geven, maar ook de tools om meteen in de praktijk aan de slag te gaan.  Tools die je meteen kan gebruiken om jezelf en je team/organisatie te scannen.

Deze training geeft je de basis mee zodat je Alchemie van Leiderschap in je leven en je leiderschap kan leren toepassen. Bijna alle leiderschapstrainingen gaan het gekende potentieel stretchen of veranderen. Wij focussen vooral op die velden die nog niet helemaal benut worden. Om dit in kaart te brengen gebruiken we het model van de 5 natuurelementen: water – vuur – metaal – hout – aarde. We zullen tijdens deze dagen veel aandacht besteden aan het wakker maken van dit nog slapend en dus ongebruikt potentieel, zodat je het zowel in je privé- als in je zakelijke leven optimaal kan inzetten.

 

IN JE ELEMENT ZIJN

Eens je een stevige basis hebt in jezelf en je privéleven en ook zin hebt om je levensproject te manifesteren of transformeren naar je echte zijnsstaat, dan is het tijd om je ervaring met de elementen te verdiepen. Gericht op de directe ervaring van de natuurelementen, waarbij we werken met onder andere paarden, roofvogels, water, vuur, aarde, bomen...

 

LIFE INITIATIONS

Levensveranderende leiderschapsreizen naar oeroude energetische krachtplekken.

Deze reizen zijn een uitnodiging om het volledige potentieel van JOU te omarmen als mens en als leider, maar ook om te onderzoeken en direct te ervaren hoe een bedrijf, dat de kracht van een natuurlijk ecosysteem heeft, zou kunnen functioneren. We gaven ze de naam Life Initiations omdat ze inderdaad initiaties zijn in een vernieuwd bewustzijn, en op die manier duurzamer en meer levensveranderend zijn dan enkel een inzicht of een mooie ervaring. De intense ervaring van deze reizen zorgt ervoor dat leiders op een diepere, meer holistische manier kunnen kijken naar wat er zich in hun werk afspeelt en hoe ze dit proces ook op een subtielere, maar toch efficiëntere manier kunnen beïnvloeden.

Tot nu toe organiseerden we life Initiations in Frankrijk (de Katharenstreek), Zuid-Engeland, Zwitserland, China en La Palma.

 

In onderstaand filmpje deelt Wouter Torfs CEO van Schoenen Torfs (Beste werkgever in Europa 2019) zijn ervaring over de Life Initations reizen. 

 

 

ALCHEMIE VAN LEIDERSCHAP IN DE PRAKTIJK

We organiseren jaarlijks één of meerdere events waarbij leiders zich kunnen bijscholen en verdiepen. Zoals Dirk in de 8 kernprincipes (zie filmpje) reeds aangaf, is het daarbij belangrijk om steeds de balans te behouden tussen de beide hersenhelften of tussen de ‘beleving’ en het ‘begrijpen’ van de alchemie. 

 

ALCHEMIE LEIDERSLAB

Dit is een groep van leiders, gepassioneerd door Alchemie, die zich bezighoudt met samen te onderzoeken hoe de brug te maken tussen de Alchemistische Levenswetten en hoe deze in de zakelijke wereld te vertalen. Deelname hierin is enkel op uitnodiging.