Alchemie van Bodywork | Life Projects
Alchemie van Bodywork
van natuurlijke
kracht
Ontdek de oorspronkelijke
en
aanraking
eenvoud

Alchemie van Bodywork

Opleiding in Lichaamswerk


Voor wie is Alchemie van Bodywork:

 • Iedereen die op zoek is naar de authentieke principes van “bewust aanraken”, ook al ben je geen bodyworker.
 • Elke bodyworker/healer die meer eenvoud en diepte wil brengen in zijn werk. Leren behandelen vanuit activeren van vitaliteit en potentieel ipv bestrijden van kwalen en ziekte.
 • Vooral de aarde-module, maar ook alle andere modules zijn uiterst effectief als manier tot ontwikkelen van bewustzijn, gevoeligheid , gezondheid en balans.


Wat brengt het je?

 • Vrijmaken van het diepere potentieel en vrije expressie in het lichaam.
 • Je lichaam ervaren als “thuisplek”. Meer innerlijke rust en stabiliteit.
 • Een unieke benadering van bodywork / vitaliteit /levenskunst gebaseerd op de kosmische levenswetten.
 • Eenvoud gekoppeld aan diepgang in je behandelingen.

Alchemie van Bodywork - modules
inhoud:

Je kan steeds instappen in iedere module. De complete training bestaat uit 5 modules: De AARDE-module is het fundament van de hele methode. Toch kunnen alle modules apart en in willekeurige volgorde gedaan worden.

 1. De kosmische Mens: Inwijding in de elementen, de heilige Geometrie in het menselijk lichaam en hoe dit energienetwerk activeren. Initiaties in de elementen. Hoe de elementen toepassen in bodywork.
 2. Aarde: geheimen van het ware fysische lichaam – ontwaken van je vrouwelijke kern: Geheimen van het ware lichaam. De principes van bewust aanraken voorbij techniek en theorie. De kracht van de donkere aardse energie. Alchemie van Bodywork parameters. Van Therapie naar Alchemie Initiaties. Bodywork terug naar de gewone mens brengen. De bron van vrouwelijk bewustzijn, Gevoeligheids- en verdiepingsoefeningen,Levenskrachtritueel
 3. Energie: Revelatie van de energetische veerkracht. 4 dimensionele behandeling voor een hogere vitaliteit, zuivering en transformatie.
 4. Intelligentie: Openen van de verborgen intelligentie. Het openen van het interne en externe informatiesysteem. Leren het kosmische veld te activeren.
 5. Ritme: Eén van de belangrijkste sleutels om de ware natuur van het lichaam te ontdekken en zo bij diepere lagen van bewustzijn en vitaliteit te komen.


Alchemie van Bodywork als beroepsopleiding:

In de moderne, overmentale wereld is de nood aan goede bodywork - alchemisten enorm.  Alchemie van Bodywork is een compacte maar complete bodyworkmethode. In onze Life Projects Academie leer je hoe je voorbij techniek en theorie DIRECT contact te maken met de ware natuur van het lichaam en de stroom van intelligentie die hiermee verbonden is.  Deze opleiding geeft zowel de getrainde coach, bodyworker, therapeut als de complete beginner voldoende basis om anderen te helpen met Alchemie van Bodywork behandelingen. Het compacte programma in combinatie met het circulaire leerprincipes zorgt ervoor dat de student op een natuurlijke manier kan groeien.  Meer info: http://www.lifeprojects.be/nl/life-projects-academie
 

Waarom bodywork?

De kunst van de bewuste aanraking.

De rol van bodyworkers en handopleggers door de eeuwen heen was het opnieuw verbinden van de ander met de krachten van de natuur, de aarde en het universum.
Met andere woorden: iemand terug in verbinding brengen met de alchemistische bron van het leven.  Ook al in deze dagen waren sommige mensen hier beter in dan anderen, maar de meesten (zeker de vrouwen) konden zich verbinden met deze kracht en hem doorgeven waar nodig. 

In de moderne wereld is bodywork en healing verschoven van kunst naar therapie. Therapeutisch bodywork werd een beroep met een specifieke, vaak zeer complexe mentale theorie, voorbehouden aan specialisten. Zonder enige twijfel kan de moderne bodyworker belangrijke hulp bieden aan veel mensen. Maar de aanraking mist vaak die authentieke eenvoud en verbinding met de bron van levenskracht en vitaliteit.

De verwende houding van “los mijn probleem even op a.u.b” die sommige cliënten van tegenwoordig hebben is voortgekomen uit de rol van specialist die de therapeut heeft aangenomen.
Vanuit mijn rijke ervaring in alchemistisch en therapeutisch bodywork, kan ik zeggen dat tijdens het geven van een alchemistische bodywork-behandeling veel problemen oplossen zonder er enige aandacht aan te geven maar eenvoudig door het verhogen van het bewustzijn en de connectie met het natuurlijke veld van levenskracht.


Authentieke bodywork parameters:

Deze zijn als de wetten van de natuur.

Er zijn aanrakingsparameters als druk, beweging, energie en kwaliteit.
En er zijn parameters als bewustzijn, liefde en sensitiviteit.
Deze bepalen wat mogelijk wordt in de behandeling, of laten we zeggen, in de eenheid tussen de twee deelnemers tijdens de behandeling, zonder limitaties.
Omdat de Alchemie van Bodywork niet werkt vanuit het idee van geven en ontvangen, zoals in de meeste therapeutische sessies, maar veel meer vanuit het idee van het samen zijn in het zelfde alchemistische bad.

Op deze manier wordt de therapeut veel meer de initiator die de cliënt in contact brengt met de verschillende elementen van het leven en de natuur.
De focus ligt in dit proces nooit op specifieke problemen, maar op het ontwaken van het ware levenspotentieel en het helpen van de cliënt om zijn/haar weg te vinden in het leven.
De begeleiding en ondersteuning in dit proces komt van de natuurlijke wetten en hoe deze terug zijn te vinden in de manier waarop het menselijk lichaam en wezen is gevormd en geplaatst in het leven. De meester in deze vorm van bodywork is alleen het leven zelf en haar directe expressie: de natuur.

Een bodyworkstijl  kiezen zonder verbonden te zijn met de oorsprong van bodywork lijdt tot uitputting, complicaties en lage effectiviteit.
Het totale programma voor Alchemie van bodywork bestaat uit vijf verschillende modules.

Kalender Bodywork en coaching