Innerlijke Alchemie - Training | Life Projects
Innerlijke Alchemie
innerlijke zelfrealisatie
verbonden
krachten van de
met de grote
natuur

U bent hier

Innerlijke Alchemie - Training

Deze modules vormen de kern van de hele Life Projects methode.

De Innerlijke Alchemie - Bewustzijnstraining is het bewustzijnscenter van de Life Projects methode. Het leert je stap voor stap de formules van de innerlijke alchemie. Terwijl het bij andere Life Projects trainingen vaak om fysieke beweging, of toepassingen in je leven gaat, focussen we tijdens deze bewustzijnstraining op innerlijke zelfrealisatie. Jezelf transformeren in een natuurlijke eenheidsstaat die je eerst ontwaakt, dan bevrijdt en dan vervult.

Innerlijke Alchemie is een spirituele methode tot zelfrealisatie en onsterfelijkheid die al duizenden jaren wordt beoefend in zowel de westerse als de oosterse beschaving. 

Alchemie is de taal van de kosmos. Het is het vermogen om gewone dingen te transformeren in bijzonder of magisch. Met andere woorden de kunst van het goud maken. 

Het is een proces van complete (fysieke, emotionele, mentale, spirituele) transformatie.  Doorheen de tijd is veel van de westerse alchemiekennis uitgeband of vergeten, terwijl die van het Oosten goed bewaard is gebleven en ook uitgebreid gedocumenteerd is. Logisch dat velen op zoek gegaan zijn in het Oosten naar de roots van innerlijke alchemie. Maar anderzijds zijn we westerse zielen en heeft onze ziel, lichaam en geest een andere kwaliteit dan die van oosterse mensen.  Daarom kiezen we voor een methode die de oosterse en westerse wijsheid samenbrengt.

Innerlijke alchemie leert je eerst hoe je energielichaam aan te voelen, hoe deze energie te zuiveren en intern te laten circuleren. We gebruiken hiervoor de krachten van natuur, hemel en aarde. Door deze krachten verder te bundelen en te verfijnen ontstaat een bewustzijnskern die het zielelichaam genoemd wordt. Dit lichaam draagt het oorspronkelijke pure menselijke bewustzijn en communiceert direct met de zielewereld en de kosmische wetten. Verdere cultivatie van het zielelichaam zorgt ervoor dat de pure kosmische essentie zich bundelt in een pure spiritkern. Een goddelijk lichaam en bewustzijn dat het menselijke en dierlijke leiden. Deze staat wordt ook onsterfelijkheid genoemd.  Dit betekent niet dat er geen sterven van het fysieke lichaam meer is, maar een staat van absolute vrijheid en liefde waarbij men uit het wiel van incarnatie springt en weer één wordt met de bron van AL of de TAO. 

Dirk heeft sinds lange tijd direct contact met meerdere gerealiseerde oosterse en westerse alchemiemeesters die bereid zijn hun oorspronkelijke wijsheid aan hem door te geven.  Onder andere de alchemie formules van de Tao - meesters Mount Huashan (China) die hun wijsheid doorheen de eeuwen heen steeds verzwegen hebben voor de buitenwereld, maar ook meerdere westerse alchemie-invloeden maken deze innerlijke alchemiemethode uniek.  

 

Innerlijke Alchemie - Bewustzijnstraining

Dirk creëerde een methode gebaseerd op de 7 formules van innerlijke alchemie. Zij vormen de spil van deze methode, waarvan er momenteel 4 modules onderricht worden.  Deze modules vormen een geheel, maar zijn ook apart te volgen. Via de link kan je meer lezen over de eerste 5 stadia van Innerlijke Alchemie. Aanvullend op deze modules volgen er later innerlijke alchemieworkshops (ook met buitenlandse meesters) die de typische staat van realisatie van deze modules versterken. 

Bij elk van de modules hoort een chi kung vorm (bewuste energetische beweging). Deze krachtige bewegingsvormen zijn doorheen de jaren door Dirk ontwikkeld en worden zelden buiten deze trainingen aangeleerd. 

Deze trainingen zijn een eenvoudig en compleet pad naar zelfrealisatie. Elk van deze modules is een unieke ervaring…  Voor een aantal studenten die vorig jaar deze workshop bijwoonden was het een van de krachtigste bewustzijnservaringen ooit!

Doel:

  • zelfrealisatie
  • energiezuivering en –verhoging
  • ontwikkelen energielichaam, zielelichaam, spiritlichaam
  • bewustzijnsontwikkeling
  • heeft een krachtig positief effect op allerlei fysieke, emotionele en mentale klachten.

Voor wie:

Deze training is zowel geschikt voor de complete beginner als voor de ervaren meditatiebeoefenaar.


Instapvereisten:

De enige voorwaarde is bereidheid en verlangen naar innerlijk bewustzijn.


Hoe doen we dit:

De lessen zijn opgebouwd uit stukjes theorie, zachte oefeningen en zelfmassage en veel zittende of liggende meditatie en zelfs donkere-kamer-meditaties.

Kalender Innerlijke Alchemie

Kalender Innerlijke Alchemie ONLINE