Dirk Oellibrandt | Life Projects

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.  Een passie voor waarheid en het volle potentieel van leven is altijd al kenmerkend geweest voor Dirk. Zijn talent is om mensen op een natuurlijke manier bij hun kern te brengen en hen te laten ervaren wat het ware potentieel en de weg is, die het leven hen aanbiedt.

Vanaf zijn dertiende waren intensieve natuurstudie en Oosterse krijgskunsten belangrijke aspecten in zijn leven. Later werd deze natuurstudie (via meditatie) de studie van zijn eigen natuur. Taoïsme en de innerlijke alchemie waren daarbij belangrijke sleutels voor hem. Een sterke drive om anderen te helpen in hun zoektocht en hun proces van ontwaken zorgde voor een lange studieperiode in therapeutische methoden. Saul Goodman, Mantak Chia, Daskalos en Barry Long waren in deze fase inspiratiebronnen voor hem.  Samen met zijn vrouw Katrien creëerde en leidde hij verschillende sucesvolle organisaties voor zelfontwikkeling en therapeutische opleiding.

Een lange periode van verinnerlijking en herinnering van zijn oorsprong heeft Dirk geleid tot de creatie van de Life Projects methode met als taal de Alchemie van Leven. Een organisatie die vanuit directe verbondenheid werkt met de kracht en wijsheid van de oosterse en westerse wijsheidstradities. Maar tegelijkertijd deze vertaald heeft in een moderne vorm die direct toe te passen is in het leven van een modern levend mens.  Binnen Life Projects creëerde Dirk allerlei werkvormen zoals onder andere ‘het levenskrachtritueel, Meridiaan Chi Kung en Alchemie van Leiderschap’. Sinds 2004 verzorgt Dirk leiderschapstrainingen. Leiders in topposities uit politiek, bedrijf, onderwijs en wetenschap weten zich vooral geïnspireerd door de andere dimensies die hij in hun werk weet te brengen.

Door zijn sterke aanwezigheid, zijn rijke therapeutische kennis en de ervaring die hij opdeed als directeur van een internationale organisatie weet hij mensen met allerlei achtergronden en heel verschillende dromen te inspireren. Vooral Dirk's vermogen om fysiek en spiritueel leiderschap praktisch toepasbaar te maken, brengt meer helderheid, effectiviteit en vervulling in hun werk. Via ‘Dirk Oellibrandt Life Projects’ biedt Dirk individuen, therapeuten, leiders en organisaties steun en begeleiding aan bij de realisatie van hun levensproject.

  • "Ik bied je geen antwoorden op al je levensvragen. Ik heb er vertrouwen in dat jij de antwoorden in je draagt. Waar zou je anders de vragen vandaan halen? Als alchemist ben ik gewoon een levensgids met ervaring op het pad van ‘het ware leven’. Het pad dat ik je aanbied, is simpel en tegelijkertijd allesomvattend. Traditioneel en modern. Luisteren naar je eigen essentie en het leven zelf is de weg die ik aanbied.

    De meester IS het leven zelf."