Bewegingsleer, massage meditatie | Life Projects
Alchemie van Beweging & Vitaliteit
door natuurlijke
vitaliteit
Ontdek je volle potentieel aan
en
beweging
levenskracht

U bent hier

Beweging & Vitaliteit

Bewegingsleer, zelfmassage en meditatie

Alchemie van Beweging & Vitaliteit is de naam die we in het Life Projectsprogramma gebruiken voor trainingen en workshops aangaande vitaliteit, gezondheid, bewegingsleer en zelfmassage. Het ware potentieel in je lichaam ontdekken door beweging en dit cultiveren als bron van vitaliteit en als instrument voor zelfrealisatie. 

Alchemie van Beweging  & Vitaliteit omvat verschillende pijlers:

  1. Adem als sleutel tot balans, levenskracht, zuivering.
  2. Zelfmassage om te zuiveren, vitaliseren, gevoeligheid te ontwikkelen.
  3. Beweging volgens de 5 elementen of het natuurlijke ritme: Meridiaan Chi Kung, 5 elementen Yoga en het levenskrachtritueel.
  4. Voeding op 4 dimensionaal vlak.
  5. Seksuele essentie als bron van vitaliteit en spirituele groei.
  • Meridiaan Chi Kung is een bewegingsleer die bestaat uit staande oefeningen die werken op de meridiaanstroom. Dirk Oellibrandt is de grondlegger van deze unieke bewegingsleer.
  • 5 elementen yoga doe je op de grond en balanceert de elementen. Door regelmatig de bewegingen te oefenen herbouw je de oude fysieke, emotionele en mentale condities en patronen tot een nieuwe vitalere en bewustere vorm.
  • Het levenskrachtritueel is een gebed of meditatie in beweging. Het beschrijft de creatie van alles uit de leegte. Niet als een concept of schrift, maar een opvolging van zachte, harmonieuze beweging die je in verbinding brengen met je diepere natuur, je oorsprong en je mogelijke bestemming.

De eerste stap in Alchemie van Beweging  & Vitaliteit is contact maken met je lichaam via adem, bewuste aanraking en zelfmassage van specifieke energiepunten. Hierdoor opent het lichaam zich als een bloem en wordt de energie aangewakkerd en gebalanceerd.

De bron van vitaliteit verbinden we met het waterelement. Maar water heeft aarde nodig als thuis en als bedding om te kunnen stromen. Daarom leren we om de seksuele energie te verbinden met de adem, zo de energie bewust in de buik te leiden en te verbinden met het vuur uit het hart. Op die manier wordt seksuele energie een bron van vitaliteit. Wij gebruiken hiervoor zowel moderne als oude Taoïstische en Tantrische technieken.  De zaadenergie voor de man en eierstok-energie voor de vrouw zijn naast een vruchtbaarheids- en genotsbron ook essentieel als sleutel om een hoge vitaliteit te behouden.  Deze technieken helpen het individu en intensifiëren je liefdes/seksualiteitervaring als koppel.

 

4-pack - Alchemie van Beweging & Vitaliteit

 

Certified Practicing Alchemy of Movement & Vitality Teachers

Naam E-mail Regio Website
Hilde Broeckhove hilde.broeckhove@gmail.com Gent, Brussel, Antwerpen http://www.bewustbewegen.be
Koen Tangelder info@koentangelder.nl Boom (Antwerpen), Amsterdam (NL), online http://www.move2tao.nl