Medicinale Chi Kung - 48 bewegingen - 2022 | Life Projects

U bent hier

details

  • data: 
    vr, 02/12/2022 - 19:00 tot 19:30
  • prijs: 
    € 750,- incl. BTW
  • Taal van de Cursus: 
    Engels
  • locatie: 

Medicinale Chi Kung - 48 bewegingen - 2022
exclusief

Wist je dat je hoe je energetisch functioneerthoe je denkt en hoe je je emoties gebruikt ‘zelf’ kan veranderen? Stel je voor hoe het zou zijn als je een methode zou kennen die je helpt om je gezondheid, je vitaliteit en je mindset te ondersteunen en verder kan ontwikkelen. Wel…. nu meer dan 20 jaar beoefen ik een methode die me dit alles, en nog veel meer, gebracht heeft. 

Vanaf december 2022 zal ik, over de periode van een jaar, de 48 Medicinale Chi kung bewegingen aanleren aan de hand van ruim 30 opnames. Het is de eerste keer dat ik een lessenreeks zal geven waarin ik alle bewegingen van deze methode aanleer. En waarschijnlijk ook de enige keer dat ik het in deze vorm zal doen. Een unieke kans dus. 

Deze reeks is voor zij die hongerig zijn om hun leven een kwaliteitsboost te geven. Maar ik verwittig je ‘it’s not a free ride’! Als expert hierin kan ik met stelligheid zeggen dat ‘Medicinale Chi Kung’ (en ook ‘het Levenskrachtritueel’) de krachtigste bewegingsvorm is waar ik tot hiertoe mee in contact ben gekomen. Ik garandeer je dan ook een diepgaande verandering! Het vraagt wel absoluut je toewijding en overgave aan het proces.

Mijn eerste Chi Kung ervaring had ik ongeveer 40 jaar geleden als een soort van opwarming tijdens een ‘Martial Arts’ training. Het heeft me sindsdien nooit meer losgelaten. 

Chi Kung is een Chinese kunst waarbij je de energie en het bewustzijn cultiveert. Een duizenden jaren oude kunst die honderden vormen en oefenreeksen omvat. Ik heb gedurende 20 jaar heel wat van deze vormen bestudeerd en beoefend. In grote lijnen kan je zeggen dat er 3 stromingen zijn: de martiale, de energetische en de spirituele. Ik vond niet echt een behapbare vorm die de voordelen van deze 3 stromingen combineerde. Zo ontstond de nieuwsgierigheid naar hoe dat wel zou kunnen gecombineerd worden en hoe ik aan die informatie zou kunnen komen…

Op een dag stond ik op met de vraag ‘hoe zou het zijn als ik die vraag aan mijn lichaam en mijn meridianen zou stellen?’. Een absurd klinkende vraag, maar ik besloot het te gaan uittesten. Hoe zou mijn lichaam bewegen mocht ik enkel een long of een nier zijn? Ik begon spontaan te bewegen, te noteren, te schetsen. Mijn Meridiaan Chi Kung (er zijn vele Meridiaan Chi Kung vormen) was geboren. Zo ontstonden de 6 basisbewegingen, dan de 18 bewegingen waarin er voor elk meridiaankoppel ook een versterkings- en een integratieoefening wordt toegevoegd en na een vijftal jaren de 48 bewegingen. Deze laatste omvat dezelfde 6 basis-, 6 versterkings-, 6 integratieoefeningen verrijkt met 30 andere oefeningen die toelaten om het lichaam, het energieveld en ‘de mind’ op een dieper en meer gedetailleerd niveau te beïnvloeden. Deze totale set van 48 bewegingen noemen we de Medicinale Chi Kung – 48 bewegingen.

De effecten op mezelf, mijn gezondheid en mijn leven waren verbluffend. En evenzo voor vele mensen om me heen die toegewijd jarenlang Medicinale Chi Kung beoefenen. Ik heb het dan over een betere gezondheidhogere vitaliteit, meer levensvreugde, heldere mind, gebalanceerde emoties, en een gevoel van eenheid met de natuur / leven

Voor mij is het simpel. Door een aangeboren medische conditie van mijn wervelkolom, zou ik me nu in het slechtste geval al met krukken moeten voortbewegen. Maar mijn lichaam doet nog steeds bewegingen die de meeste 18-jarigen niet kunnen. Dat komt grotendeels door Medicinale Chi Kung. Ik heb zelf ook de effecten van deze bewegingen ondervonden tijdens de revalidatie na een ongeval. 

Door de bewegingen open je de energiebanenactiveer je het etherische veld en de subtiele lagen van de aura, maar het herstelt ook de verbinding tussen organen en wervels en laadt het fascianetwerk op. Tijdens een revalidatie verander je dus het energie- en bewustzijnsveld rond het letsel waardoor diepere lagen van heling mogelijk worden. 

Ook op mentaal en emotioneel niveau zie je grote veranderingen bij beoefenaars. De energie stroomt immers niet enkel door het fysieke, maar ook door het psychische (denk/emotie) lichaam en het noëtische (subtiele mentale) lichaam. Het zorgt ervoor dat de energetische vervormingen die horen bij het ego en de persoonlijkheid worden weggeslepen en het licht van de ziel en de spirit meer direct doorheen het lichaam kan stralen.

De training die ik vanaf december zal aanbieden is een pakket van opnames die je op regelmatige basis krijgt toegezonden. Het start met de 6 basisbewegingen, die breiden we uit tot de 18 bewegingen en dan tot de 48 bewegingen. Er zijn in totaal 24 lessen, in iedere les leer je telkens 2 nieuwe oefeningen. Ik schat de duur van elke les op 20 a 30 min.

Tussendoor zijn er langere lessen waarin we de bewegingen na elkaar doen in een flow. Na deze lessen is er ook tijd voor vragen. 

Ik zal de lessen op die manier brengen dat er zowel voor de beginner als de ervaren beoefenaar veel te oogsten is. Voor de beginner kan je gerust zijn dat je dit op jouw niveau kan (moet) doen. Het is wel een vereiste dat je  regelmatig gaat oefenen. 

Ook voor de gevorderden zal je allerlei details leren die je voorheen nog niet gehoord of gezien had.

Als je dit leest is het wel duidelijk dat dit traject een commitment vraagt. Het is echter zeker niet iets zwaars of quasi onmogelijk. Als je regelmatig ademt raak je niet buiten ademt. Als je vaak stopt met ademen, dan ontstaat er onrust en moet je daarna extra diep ademen. Zo simpel is het. Of zoals ik het in de Innerlijke Alchemie vaak zeg: “niet klutsen, geen mayonaise”. 

Regelmaat en toewijding zal van dit jaar een jaar van transformatie maken!

En indien je meer persoonlijke ondersteuning nodig hebt dan kunnen de gecertificeerde Meridiaan Chi Kung leraren je via 1/1 sessies zeker verder helpen. Ondertussen zijn er een 20-tal bekwame leraren die een deel van deze methode doorgeven.

Dankbaar en blij dat we dit gaan doen!

Dirk

PRAKTISCH:

- deze reeks bestaat uit 27 opgenomen lessen met telkens 2 oefeningen per les: de eerste 3 lessen omvatten de 6 basisbewegingen en worden in december verstuurd. De volgende 12 bewegingen (we vervolledigen dan de 18 bewegingen) krijg je in de vorm van 6 lessen over de periode januari/februari/maart. Vanaf april komen er in de vorm van 18 lessen 5 oefeningen bij per meridiaankoppel. 

Zo komen we op een totaal van 48 bewegingen. De 48 bewegingen bestaan dus uit 6 sets van elk 8 bewegingen.

Hierbij krijg je ook in totaal 9 opgenomen oefenlessen toegstuurd, waarbij telkens de geleerde bewegingen in een flow worden geoefend.

- Naast de opgenomen lessen zullen er 3 langere oefenlessen komen via Zoom (met ruimte voor Q&A) waarin we het geheel oefenen. 23 mrt, 29 jun, 30 nov. Telkens 19:00 tot 20u30.

VOORWAARDEN TOT DEELNAME:

- Het is sterk aangeraden (maar niet verplicht) om al ergens de basis MCK (de 6 bewegingen) gevolgd te hebben. Je kan hiervoor terecht bij één van de gecertificeerde MCK teachers: https://lifeprojects.be/nl/meridiaan-chi-kung (de lijst vind je onderaan de pagina).

- Er is een sterke motivatie vereist om je hier een jaar lang aan toe te wijden.

 

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *