Innerlijke Alchemie & Bewustzijnstraining - module 4 - september 2020 | Life Projects

U bent hier

details

 • data: 
  ma, 07/09/2020 - 09:30 tot 17:30
  di, 08/09/2020 - 09:30 tot 17:30
  wo, 09/09/2020 - 09:30 tot 17:30
  do, 10/09/2020 - 09:30 tot 17:30
  vr, 11/09/2020 - 09:30 tot 17:30
 • prijs: 
  995,- (incl. BTW) Inbegrepen: 5daagse cursus in Hamme in september + 3 online lesses op 1 dec, 16 maart, 15 juni (19:00 / 21:00) + 1 online coaching/initiatie sessie
 • locatie: 

Innerlijke Alchemie & Bewustzijnstraining - module 4 - september 2020

Het kernbewustzijn van de Life Projects leer de 'Innerlijke Alchemie’. Het vormt een ladder die je stap voor stap door de verschillende dimensies van realiteit en leven leidt. In de innerlijke Alchemiemethode die ik aanleer, zijn er 5 modules. Het is een complete methode van transformatie en zelfrealisatie of in alchemistische taal: een pad naar onsterfelijkheid.

 

De 5 modules van de Innerlijke Alchemie training zijn onderverdeeld in 2 fasen. In de eerste fase leer je de methode kennen, bij voorkeur door het volgen van de eerste module. Als je een ervaren mediteerder bent, kun je beginnen met een van de eerste 3 modules naar eigen keuze. Ze hebben elk een krachtig effect op je energie en levenskwaliteit. De 3 modules vormen een drie-eenheid, waarbij elke laag verweven is in de andere lagen. Zo vormen ze samen een solide basis voor verdere ontwikkeling.

Innerlijke alchemietrainingen is niet zoals regelmatig naar judo of dansles gaan en niet over ‘een cursus volgen’. Je gaat gewoon trainen voor ‘zielenplezier’ en om je niveau te verhogen. Het is geen lineaire methode, maar een circulaire methode, waarbij het raadzaam is om modules te cultiveren, toe te passen en te herhalen totdat ze geïntegreerd zijn in je bestaan ​​en je manier van leven. In China ontmoette ik monniken die de eerste 2 modules gedurende meer dan 10 jaar beoefenen, voordat ze konden doorgaan met het eigenlijke 'innerlijke alchemiewerk'. Geduld is essentieel om het magische medicijn binnenin te cultiveren.

 

De tweede fase start met module 4. Inmiddels heb je een of meerdere keren de eerste 3 modules gevolgd en geïntegreerd in een reguliere meditatiebeoefening. De inhoud van deze module 4 is veel breder, terwijl tegelijkertijd de kernthema's eigenlijk eenvoudiger zijn. Inmiddels kun je met minder moeite veel meer ballen in de lucht houden. De manier waarop de tweede fase wordt onderwezen, is in de vorm van een verbintenis van 1 jaar. Inbegrepen zijn de daadwerkelijke 5-daagse training + 3 online live lessen met theorie en praktijk. De toelatingsvoorwaarden zijn hierboven vermeld. Schrijf een motivatiebrief als je mee wilt doen.

Als de tijd rijp is en er genoeg studenten zijn om de teachings te ontvangen, zal ik module 5 onderwijzen. Er zijn eigenlijk 7 fasen. 6 en 7 vereisen persoonlijke begeleiding. 

 

Fase 2 - Module 4

Vanaf deze module krijgt de innerlijke alchemie een ander karakter waarin de beoefening naast de dagelijkse cultivatie een onderdeel wordt van je ‘zijn’. Dit vereist een bewuste keuze of, misschien beter, de keuze van een ziel waarbij het gevoel van keuze verdwijnt. Tijdens de eerste 3 modules legde je de basis voor het echte alchemistische proces. Dit ging gepaard met een transformatie van het lichaam, je energiesysteem, je emoties, je gedachten en manier van leven. Je hebt ook alle gereedschappen en alle ingrediënten verzameld om het drankje van het leven te maken en nu kan het distillatieproces beginnen. Vanaf deze module is de energie- en bewustzijnsconcentratie een stuk hoger. Om een ​​boom groter te laten worden en meer fruit te kunnen dragen, zijn een dikkere stam en diepere wortels nodig.

 

Deze module bestaat uit 7 stappen. Niet alle stappen worden elk jaar aangeleerd. Dit is afhankelijk van de omstandigheden en de groep.

 1. Verfijnen en balanceren van de verschillende energieën en lichamen, het creëren van een veld waarin het innerlijke lichaam, de ziel en de subtiele "geest" samen kunnen komen in één staat van zijn.
 2. In de vorige modules is al een basis gelegd voor het samenbrengen van de verschillende energieën in het buikcentrum. Nu wordt dit proces geïntensiveerd door ook hier het mentale veld mee in te brengen. Dit is niet mogelijk door wilskracht, maar alleen vanuit een staat van evenwicht, eenheid en stilte en met een ontspannen focus (intentie).
 3. Dit vormt de basis voor het taoïstische "Kan en Li" -proces waarbij de polen van het innerlijke water en vuur, zon en maan, hemel en aarde worden uitgenodigd om weer samen te komen. In tegenstelling tot wat mensen in het westen vaak zien, doe ik dit niet door middel van visualisatie, maar ik gebruik de methode van de "Taoist complete reality school - Huashan China". Hier staan ​​leegte en subtiele intentie centraal in het "Kan en Li" proces.
 4. Terwijl je tijdens de eerste 3 modules een bewegingsvorm leerde, leer je nu "I Chuan" of bewust stilstaan. Dit helpt om lichaam en geest te laten samensmelten tot een staat van zijn.
 5. Balanceren van de linker / rechterkant van het lichaam en de mannelijke/ vrouwelijke energie.
 6. Door het oog van de hemel te openen, wordt het innerlijke licht in het lichaam versterkt.
 7. Het centrale kanaal openen en verbinden met de voorouderlijke lijn. De gouden en violette stroom.

 

Kortom, module 4 gaat over: fusie van geest en alchemistische ingrediënten in de kern. Het verbinden van het licht van de aarde en de essentie van de hemel. Water / vuur en hemel / aarde versmelten. Versterken van helderheid en kracht van geest. Verhoog het energieniveau. Terugkeer van het licht. Het zielenlichaam vormen. Collectief zielenveld. Het transformatie-thema is: karmische transformatie, ziel van de mensheid. De bewegingsvorm die je leert is: I Chuan - staande oefening.

 

 

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *