Innerlijke Alchemie & Bewustzijnstraining – module 4 - sept 2019 | Life Projects

U bent hier

details

 • data: 
  do, 05/09/2019 - 09:30 tot 17:30
  vr, 06/09/2019 - 09:30 tot 17:30
  za, 07/09/2019 - 09:30 tot 17:30
  zo, 08/09/2019 - 09:30 tot 17:30
  ma, 09/09/2019 - 09:30 tot 17:30
 • prijs: 
  597,- (incl. btw, excl. accommodatie & maaltijden)
 • locatie: 

Innerlijke Alchemie & Bewustzijnstraining – module 4
reeds gestart


Vanaf deze module krijgt de innerlijke alchemie een ander karakter, waarbij de praktijk meer een zijnsstaat wordt in plaats van een onderdeel van je leven. Dit vereist een bewuste, eenzijdige keuze of misschien beter een keuze van de ziel waarbij het gevoel van keuze verdwijnt.  Tijdens de eerste 3 modules heb je de fundamenten gelegd voor het echte alchemistische proces. Dat ging gepaard met een transformatie van het lichaam, je energiesysteem, je emoties, je gedachten en levenswijze. Je hebt ook alle werktuigen en alle ingrediënten verzameld om de toverdrank des levens te maken en nu kan het distillatieproces beginnen. Deze module is dus enkel voor diegenen die de eerste 3 modules doorlopen hebben en ook bereid zijn om dagelijks in de pot met toverdrank te roeren. De energie en bewustzijnsconcentratie is een stuk hoger vanaf deze module. Wil een boom hoger worden en meer vruchten dragen, dan zijn een dikkere stam en diepere wortels nodig.

 

Er zijn 4 stappen in deze module.

 1. Het verfijnen en balanceren van de verschillende energieën en lichamen waardoor er een veld ontstaat waarin het innerlijke lichaam, de ziel en de subtiele ‘mind’ samenkomen in één zijnsstaat. 
 2. Er is in de vorige modules al een basis gelegd voor het samenbrengen van de verschillende energieën in het buikcenter. Nu wordt dit proces geïntensifieerd door ook het mentale veld samen te brengen in deze plek. Dit kan niet door wilskracht, maar enkel vanuit een staat van balans, eenheid en stilte en met een ontspannen focus (intentie).
 3. Dit geeft de basis voor het Taoïstische ‘Kan en Li’ proces waarbij de polen van het innerlijke water en vuur, zon en maan, hemel en aarde worden uitgenodigd om weer samen te komen. In tegenstelling tot wat men in het Westen vaak ziet, doe ik dit niet door visualisatie, maar gebruik ik de methode van de ‘Taoistische complete reality school - Huashan China’. Hier staat leegte en subtiele intentie centraal in het ‘Kan en Li’ proces.
 4. Terwijl je tijdens de eerste 3 modules telkens een bewegingsvorm aanleerde gaat het nu over ‘I Chuan’ of bewust stil-staan.  Dit helpt om lichaam en geest te versmelten in een zijnsstaat.

 

Deze module zal je leren om van je alchemiestaat een constante te maken. Het brengt een diepe transformatie op mentaal niveau. Oude denkpatronen, manieren van waarnemen en handelen, transformeren in een meer natuurlijke en vervullende zijnsstaat. Je kan nu de collectieve kwaliteit van de ziel ervaren, ook genaamd de ziel van de mensheid. Een onmisbare conditie om in fase 5 het spirituele lichaam te vormen.

 

Vanaf module 4 krijgt de training een veel grotere diepgang en vraagt dus ook meer toewijding en continuïteit van de beoefenaar. Waar de eerste 3 niveaus dienen als fundament van de praktijk is het vierde niveau de doorgang waar alle technieken en energieën gebundeld worden in 1 lichaam en geest geconcentreerde zijnsstaat. Het is ook de overgang van aparte workshops naar een geïntegreerde levenswijze. Het 5e niveau heeft veel verschillende onderdelen die maar over langere tijd en door herhaling en cultivatie geabsorbeerd kunnen worden. De inhoud van dat programma is aangepast aan waar de groep op dat moment klaar voor is. 

 

Om deel te nemen aan Innerlijke Alchemie module 4, raden we aan om module 1, 2 en 3 gevolgd te hebben (minimum 2 van de 3 is een vereiste) en regelmatig te cultiveren. Neem gerust met ons contact op voor meer informatie hieromtrent.

 

Inschrijven

Graag minimum 14 dagen voor aanvang van de training inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier. Zo kunnen wij tijdig alle praktische regelingen treffen om deze training te laten plaatsvinden.

 

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *