De Alchemistische Levenskaart - lezing - januari 2020 | Life Projects

U bent hier

details

De Alchemistische Levenskaart - lezing - januari 2020
exclusief

Oude wijsheid voor moderne uitdagingen

Misschien ben jij een van de velen die ondertussen de weg naar een meer bewust leven gevonden heeft. Dit heeft waarschijnlijk je levenskwaliteit al sterk verhoogd. Maar zoals je vast zelf al ondervonden hebt, maakt het je leven er niet meteen gemakkelijker door. Je wordt je immers bewust van allerlei dingen in je eigen leven, maar ook van zaken om je heen die je vroeger niet zag, en dus ook weinig last van had.

We kunnen regelmatig onze meditatie, yoga, of andere bewustzijnsoefeningen doen en dat brengt je even terug in balans. Maar kan je die balans min of meer behouden in de sterk ongebalanceerde wereld om ons heen? Het antwoord hierop is waarschijnlijk ‘ nee ’, of ‘ moeilijk ’.

Hier zijn een aantal redenen voor. Er heeft de afgelopen jaren een grote wereldse verandering plaatsgevonden waarbij het veld waarin we ons het grootste deel van de dag bevinden, drastisch veranderd is. Termen als ‘ duurzaam, migratie, burn out, diversiteit, plasticsoep, cloud, social media, vergrijzing, Brexit,… ’ en vele andere kwamen daar vroeger amper of niet in voor. Vergeleken met 20 jaar geleden zijn we in onze collectieve expansiegolf veel meer blootgesteld aan grote wereldse vraagstukken of situaties, waarbij duidelijk is dat de verantwoordelijke leiders duidelijk geen idee hebben hoe ze deze moeten aanpakken. Laat staan dat wij dat zouden weten.

 

Ik zie bij veel, meer bewuste mensen een frustratie rond het weten hoe leven bedoeld is en de struggle om dit in de dagelijkse realiteit om te zetten. Hierdoor is er weinig of geen impact, noch bijdrage aan dat wat ‘ echt nodig is ’. Aan de andere kant zijn er nog veel mensen die proberen te overleven en/of enkel met materiele dingen, en hun eigen kleine cirkeltje bezig zijn. De mate dat deze bewuste en impactvolle groep invloed heeft in onze maatschappij, is nog steeds klein. Een goed voorbeeld is het thema ‘ duurzaamheid ’. Een hot en vaak gebruikt woord. Maar in de praktijk is duurzaam leven een hele uitdaging en dan ook nog eens onvoldoende eens we ons bewust zijn van ‘ hoe het leven op aarde bedoeld is ’.

Ik heb zelf vrede gevonden in deze spagaat door de alchemistische wijsheid te bestuderen en te leren toepassen in alle facetten van mijn leven. Het heeft ervoor gezorgd dat ik een hoger bewustzijn ontwikkeld heb en toch impact heb in zakelijke en materialistische omgevingen. Dat vraagt oefening, maar ik zie hier heel wat alchemiebeoefenaars in slagen. Alchemie is de oorspronkelijke spirituele wetenschap. Het is niet enkel bewustzijn en voelen, maar is net zo goed precies en praktisch.

Hoe werkt dan die verbinding tussen alchemie en praktische uitdagingen in je leven? Door je bewust te worden van je natuurlijke kleurenpalet van je ziel en dit te verbinden met je lichaam en het aardebewustzijn zink je een stuk dieper in je lichaam. Je plek vinden heet dat. In je lijf, maar ook op de aarde. Echt thuiskomen. Het geeft je een sterkere aanwezigheid en meer innerlijke vrede. In dit proces zijn allerlei nutteloze zorgen verdwenen en wordt het duidelijker wat jij echt te doen hebt en hoe jij tegelijkertijd je bewustzijn verder kan verdiepen, anderen om je heen kan helpen en bijdragen aan een betere wereld. Je leert het onderscheid te maken tussen wat de wereld je toont en wat je ziel en leven je zegt. Zo kan je duidelijke keuzes maken over waar je je energie en focus op richt en bewust een meer vervullend leven creëren.

Tijdens deze lezing zal ik hier dieper op ingaan, en zal ik vaak voorkomende uitdagingen waar moderne mensen mee te maken krijgen, als voorbeeld gebruiken.

Taal: Nederlands

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *