Alchemie van Gezondheid en Vitaliteit - 2024 | Life Projects

U bent hier

details

 • data: 
  vr, 20/09/2024 - 17:00 tot 19:00
  za, 21/09/2024 - 07:30 tot 18:30
  zo, 22/09/2024 - 07:30 tot 18:30
  ma, 23/09/2024 - 07:30 tot 18:30
  di, 24/09/2024 - 07:30 tot 18:30
  wo, 25/09/2024 - 07:30 tot 18:30
  do, 26/09/2024 - 07:30 tot 18:30
  vr, 27/09/2024 - 07:30 tot 10:00
 • prijs: 
  € 1345 incl BTW (incl koffie, thee, ontbijt, lunch, diner - excl accommodatie)
 • Taal van de Cursus: 
  Nederlands

Alchemie van Gezondheid en Vitaliteit - 2024
nieuw

Volgens de weg van de alchemie is het zo dat als je je tijdens het zwemmen telkens stoot aan de stenen, je kan proberen om alle stenen weg te halen of je kan je je focussen op het verhogen van het waterpeil.

De moderne mens heeft last van talloze kwaaltjes die je allemaal kan proberen bestrijden en weghalen. Maar dan verliezen we uit het oog waar het eigenlijk om gaat: gezondheid. Ook hier is de natuurlijke weg het waterpeil verhogen of met andere woorden ‘je vitaliteits-en gezondheidsniveau verhogen’ waardoor de meeste kwaaltjes en klachten ‘van-zelf’ verdwijnen.

De Alchemie van Gezondheid is gebaseerd op de oude Oosterse en Westerse natuurlijke gezondheidsleer waar we ondertussen 35 jaar ervaring in hebben. Door zelf zo te leven en talloze studenten te helpen op hun weg naar een bewust en vitaal leven, zijn ondertussen onze ‘know-how’ en ervaring flink toegenomen. Lang geleden was een zuiveringsweek een onderdeel van ons programma. Nu we een krachtplek als ‘Chateau Frandeux’ als thuisbasis ter beschikking hebben, en ook gezien het grote belang van dit thema, willen we de ‘Alchemie van Gezondheid en Vitaliteit’ weer in ons programma opnemen. We zijn ervan overtuigd dat deze training veel kan betekenen voor iedereen die zijn/haar leven en gezondheid weer zelf in handen wil nemen. 

Dit kan zijn omdat je gezondheid wat wankelt en je constant last hebt van allerlei kwaaltjes of bvb stijfte, emotionele zwaarte, mentale overprikkeling, slechte vertering,… of omdat je energiepeil voortdurend laag is. Kortom: wanneer je lichaam aangeeft dat je eigenlijk de band met je Lijf, de Natuur en Leven wat kwijt bent. 

De nieuwsgierigheid om te weten hoe deze vorm van ‘Innerlijke Alchemie’ werkt is uiteraard ook een goeie motivatie om deel te nemen. Uiteraard op voorwaarde dat je jezelf helemaal aan het proces overgeeft. 

Wij hebben een programma ontwikkeld met veel diepgang waarvan we weten dat het werkt. 

Van jou hebben we nodig dat je deelname een bewuste, toegewijde keuze is. Zo staan wij er zelf ook helemaal in: voluit en toegewijd.

Wat je kan verwachten van deze week:

Een tijdje op voorhand krijg je van ons al een aantal richtlijnen toegestuurd waarmee je aan de slag kan gaan. Op die manier willen we ervoor zorgen dat je voorbereid toekomt op deze week waardoor je een veel beter resultaat kan verwachten. 

Verder bieden we je een uitgebalanceerd programma aan dat gebouwd is rond 7 pijlers, met Alchemie of ‘de kunst van het goud maken’, als strik die alles samenhoudt. 

We zullen dan ook starten met de principes van de Alchemie van Leven en je wat inkijk geven in de ‘Life Projects’ methode. 

 1. Gezondheid: het hele proces wordt mee begeleid door een arts die ook de evolutie tijdens de week zal opvolgen. Tevens zal je via een specifieke manier van zelfdiagnose leren kijken naar je conditie op vlak van de 4 dimensies (het fysische, het emotionele, het gedachtengedeelte en het spirituele)
   
 2. Voeding: de principes van gezond en bewust eten, gebaseerd op de alchemistische principes.  Wat voedt jou echt en wat belast je systeem? Tijdens deze week zal je lichte, gezonde voeding krijgen die met kennis van zake en veel liefde bereid wordt door Tine Tomme. Zij zal ook de nodige uren besteden om jullie te leren spelen met de ingrediënten die je voeden en deze die je belasten.
   
 3. Beweging: ik kan gerust stellen dat wij experts zijn op het vlak van bewust bewegen. Je zal de basis leren van ‘5 Elementen Yoga’, een zachte, yinne vorm van yoga die je weer in verbinding brengt met de aarde. Ook met ‘Meridiaan Chi Kung’, een krachtige bewegingsmethode die je energiesysteem opent en je gestagneerde vorm corrigeert, komt aan bod. Verder doen we regelmatig een aantal zachte bewegingen van het ‘Levenskrachtritueel’. Dit is een krachtig ritueel dat je bewustzijn en slapende bronnen van intelligentie in je onderbewuste wakker maakt. Je zal leren welke bewegingen ‘jij specifiek’ nodig hebt.  Samen zal het je fysiek, emotioneel en mentaal weer ‘in vorm’ brengen en je contact met het spirituele wakker maken.
   
 4. Natuur: op een krachtplek als ‘Chateau Frandeux’ kunnen we zwemmen in het meer, bewust wandelen en mediteren in het bos, verbinden met de prachtige bomen en de oerkracht van de Keltische heuvel in de voortuin. De helderheid van de sterrenhemel toont je dat de beschaving een eind weg is. De omgeving zorgt ervoor dat je de natuurelementen weer bewust kunt ervaren en dit zorgt voor een rustgevend basisgevoel. Een heerlijke saunabeurt met daarna een duik in het meer is onbetaalbaar hierbij.
   
 5. Bodywork: je zal zowel leren hoe je je eigen lichaam en energiesysteem kan behandelen, alsook hoe je anderen hierbij kan helpen. Op vraag en volgens de ruimte die ervoor is kan je ook een korte behandeling ontvangen van onze getrainde assistenten die het proces mee begeleiden.
   
 6. Adem: bewuste adem is één van de belangrijkste sleutels om Leven en Vitaliteit weer in je lijf en je hele zijn toe te laten. Zo kan het achteraf ook een leidraad zijn om in een gezonde, bewuste staat te leven.
   
 7. Alchemistische Zelfheling: een door Dirk ontwikkelde methode waarbij je leert om patronen rond ziekte en lijden op fysiek, emotioneel en mentaal niveau bewust te zien, op te splitsen, onder te dompelen in de natuurelementen ter zuivering en dan weer samen te smelten.  Dit vaak met spectaculaire heling als gevolg.

Tegen het eind van deze week garanderen we je een nieuwe, zuivere, heldere en bewuste staat mits uiteraard de aanwezigheid van jouw toewijding. 

Maar ook geven we je een duidelijk plan mee om deze koers gedurende de komende jaren verder te zetten. 

Met liefde en toewijding,

Katrien Laurens, Dirk Oellibrandt en team.

Praktisch:

 • voor het verblijf zijn er 4 opties (gelieve te kiezen bij inschrijving). De prijs wordt verhoogd met je keuze van kamer
  • Kamer apart met privé sanitair ( + €520 incl. BTW)
  • Gemeenschappelijke kamer met privé sanitair (+ €260 incl. BTW)
  • Kamer apart zonder privé sanitair (+ €225 incl. BTW)
  • Gemeenschappelijke kamer zonder privé sanitair (+ 150 incl. BTW)
 • We volgen ongeveer onderstaand schema 
  • ochtendritueel 8u
  • ontbijt 9u
  • start les 10u
  • middagpauze met lunch 13u
  • start les 15u30 (afhankelijk van wat er nodig is volgens de les)
  • avondeten rond 19u
 • De laatste dag is er geen avondeten voorzien.
 • We doen samen de afwas met een beurtrol.

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Katrien Laurens

co-oprichter Life Projects

De drang om intens mensen te helpen leidde haar naar een verpleegsteropleiding, maar na 15 jaar werken in een ziekenhuis botste heel haar zijn met de structuur en de manier van werken.

Meer info..

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *