5 Elementen Yoga Kids | Life Projects

U bent hier

5 Elementen Yoga Kids

Voor kids van 6 tot 11 jaar

Niet alleen volwassenen ervaren het heilzame effect van yoga, ook kinderen helpt het om lichaam en geest tot rust te brengen. Kinderen ervaren vaak al vanop jonge leeftijd een grote druk om aan allerlei verwachtingen te voldoen en komen er enorm veel prikkels en indrukken op hen af. Het volgen van hun eigen groei ritme  wordt dan moeilijk. Dit creëert vaak veel interne spanning, wat zich dan kan uiten in hun gedrag. Yoga helpt hen om deze spanning op een speelse en zachte manier los te laten.

Tijdens deze lessen gaan we op een speelse en liefdevolle manier op reis doorheen de 5 natuurelementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Ieder element verbonden met bepaalde organen, emoties, manieren van bewegen. We onderzoeken ze samen en de kinderen krijgen op die manier zelf meer gevoel en inzicht in hun eigen lichaam en voelen. We gaan aan de slag met 5E yoga houdingen, massage/bodywork, beweging, ademhaling, dans, zelfmassage, meditatie en relaxatie. Vanuit een wederzijds respect ontstaat er ruimte om te durven zijn wie ze echt zijn, om te ontspannen en open te bloeien.

 

Teacher: Elke Wilssens

Mijn ouders waren pioniers op het gebied van yoga in Vlaanderen, Yoga is me dan ook met de paplepel ingegeven. Zolang ik me herinner is yoga aanwezig geweest in mijn leven als een trouwe bondgenoot waar ik altijd kon op terugvallen. Sinds ik zelf mama werd in 2012, raakt het me erg hoe er met kinderen wordt omgegaan. Zo ontstond het verlangen om iets positiefs te kunnen bijdragen aan het welzijn van onze kinderen.

Ik geloof dat ieder kind van nature een bron van wijsheid in zich heeft, een eigen zielekleur. Ik geloof dat het belangrijker is om dit te eren en uit te nodigen, met de nodige ondersteuning, dan dat kinderen benadert worden alsof ze alles moeten leren van volwassenen, alsof ze nog niet compleet zijn. Mijn grootste wens voor onze kids is dat ze volop hun eigen licht mogen laten zien, zelfzeker en blij in het leven kunnen staan en hun eigen weg durven volgen. Dat ze een stevige basis hebben waardoor de uitdagingen in het leven hen niet onderuit halen.