Het ervaren van de elementen | Life Projects

U bent hier

Het ervaren van de elementen

afbeelding: 
Het ervaren van de elementen

Hoe de Alchemie van Leven praktisch in je leven brengen.
 
Alchemie van Leven , wat " alchemie van het menselijk potentieel" betekent, kan worden beoefend op veel verschillende manieren.
Vaak is hetgeen wat leerlingen oefenen de "conclusie" of "eindresultaat" dat een meester neer heeft geschreven aan het einde van zijn of haar leven.
Zeer waar ... maar zelden past het bij het ontwikkelingsniveau en de levensomstandigheden van die student.

Door het overslaan van essentiële stappen, of het niet toevoegen van een aantal essentiële onderdelen van het alchemie proces, wordt het meer oppervlakkig en moeilijk toe te passen in het dagelijkse leven.

Alchemie van leven is van nature eenvoudig. Als het niet werkt, dan heb je het niet echt begrijpen, of dan heb je enkele essentiële ingrediënten overgeslagen in je leven elixer.
De grootste zwakte in de alchemiepraktijk in het Westen, maar ook voor vele Oosterse mensen, is de neiging om de praktijk over-mentaal te maken. In dit geval blijft de grote yin of het lichaam grotendeels slapend.
 

Beeld jezelf lang genoeg in dat je een onsterfelijk bent en het brein begint het te geloven.
Maar het hart en het lichaam leven nog in het lijden.

 

In Alchemie van Leven start je met het brouwen van het magische elixer met behulp van de ingrediënten die je al hebt. Maar het is verstandig te weten dat de magie alleen zal ontstaan wanneer je alle vitale aspecten van jouw menselijk potentieel kan gebruiken.
 
Ontwaken van het grote yin en een diepere laag van vitaliteit in het lichaam kan worden verkregen door directe initiatie in de elementen.
Niet door erover te fantaseren, maar door jezelf te confronteren met je liefde, of onvermogen om de natuur lief te hebben.

Zonder direct opnieuw geïntroduceerd te worden in de natuur, zal de denkende geest zich de ervaring verbeelden, waardoor de kracht en vitaliteit achtergelaten wordt.
De meeste mensen houden van de natuur, maar tegelijkertijd schrikt haar kracht hen erg af. Dit is de angst van onze eigen innerlijke kracht. We werden moderne mensen die hun wortels hebben verloren.
 

De weg van de alchemist is om het dierlijke, instinctieve wezen samen te brengen met de grote sociale mogelijkheden van het moderne leven.

 

In de Innerlijke Alchemie - Bewustzijnstraining - module 1 leren de studenten de principes en de basisformules van de Alchemie van Leven.

In deel 2 (kan apart worden gevolgd) begeleid ik de leerlingen in het direct ervaren van de elementen. Het dichten van de kloof tussen je lichaam en de natuur door directe ervaring.

Alchemie van Leven maakt gebruik van de vier westerse elementen als basis voor innerlijke cultivatie en introduceert de 5 Oosterse elementen als een kaart van het leven, die je helpen om je innerlijke alchemie uit te breiden in het dagelijks leven.
De nadruk zal liggen op het water en vuur element. Zij vormen onze innerlijke micro kosmos. Alsook hemel en aarde, als macro kosmos zijn ook geïntegreerd in deze workshop.
 
Hoe doen we dit:

  • Door het combineren van meditaties en initiaties ( indoor / outdoor ervaringen ).
  • Begeleide alchemie meditaties.
  • Het ervaren van en vrede maken met water/koud en vuur/hitte.
  • Bewust absorberen van ruimte, licht en duisternis.
  • Lichaam en geest reinigen en ontwaken van veel diepere lagen van energie, vitaliteit en bewustzijn.

 
Dit is geen macho of adrenaline ervaring, maar eerder een proces van overgave en vertrouwen.

Wat heeft het mij gebracht? Hoewel ik reeds 25 jaar alchemie beoefen, heb ik nog steeds het gevoel dat ik lagen van potentieel kan bereiken in mijn lichaam en geest die me nog niet bekend waren.

Deze training is voor iedereen toegankelijk. Voor elke beginner of gevorderde beoefenaar die open staat voor het ontdekken van de onbekende lagen van zijn/haar levenspotentieel.

 

Het vuur in de natuur kan je helpen om je diepe innerlijke water te ontwaken. Het water in de natuur kan je helpen om je diepe innerlijke vuur te ontwaken! Een unieke ervaring!

 

 

Meer info:  de Innerlijke Alchemie - bewustzijnstraining - module 2