De nieuwe twee jaar opleiding Alchemie van Coaching | Life Projects

U bent hier

De nieuwe twee jaar opleiding Alchemie van Coaching

afbeelding: 
Alchemie van Coaching

Op 13 februari 2012 start het eerste jaar van de opleiding Alchemie van Coaching met de eerste van drie tweedaagse workshops Alchemie van Coaching in de Heerlijckyt van Elsmeren in Geetbets, België.(de data van deze intensieve training zijn: 13-14februari, 19-20 april en 25-26 juni.)

Na de zomer wordt er nog twee keer een tweedaagse workshop Alchemie van Coaching gegeven, waarin verdieping van het geleerde plaatsvindt. Onder andere het leren toepassen van bewegen en bodywork als integraal onderdeel van coaching en het coachgesprek.

De 10 dagen samen vormen het eerste jaar van de opleiding tot coach in de Alchemie van Coaching.

In 2013 wordt er naast de tien daagse eerste jaarstraining ook gestart met de tweede jaarstraining. Deze tweede jaarstraining bestaat wederom uit 10 dagen. Hierin wordt de Alchemie van Coaching verder verdiept en gecultiveerd en vervolgens aan coaches geleerd hoe zij de Potentieelscan kunnen gebruiken in hun dagelijkse praktijk. De Potentieelscan is de door ons ontwikkelde, zeer effectieve tool om mensen hun volledig potentieel te laten ontdekken én het te gebruiken in hun werkzame leven, hun gezin en hun sociale omgeving.

Aan het einde van de twee jaar opleiding kan er een officiële certificatie van de coach plaatsvinden.

Alchemie van Coaching
 

In bepaalde alternatief getinte regio’s in de US en Europa zijn er meer mensen die met therapeutisch werk bezig zijn dan met gewone cliënten. Voor coaching was dat tot 10 jaar geleden niet zo. Maar ondertussen heeft er een grote inhaalbeweging plaats gevonden.

Natuurlijk is er niets mis met mensen die anderen willen helpen. En in de meeste gevallen is dat ook gewoon zo. Toch zie ik in coaching werk vaak veel oppervlakkigheid en psycho emotionele lapmiddeltjes, die eerder afleiding dan leiding geven aan iemands leven.

Om die reden ben ik met de Alchemie van Coaching opleiding begonnen. Een methode die tijdens de afgelopen 20 jaar ontwikkeld is in mijn oude bodywork academie, maar nu specifiek geijkt is aan de coaching praktijk.

De kracht van Alchemie van Coaching zit in volgende punten die we de coach leren:

  1. Om de coach 4 dimensionaal (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel) te scannen en vanuit de eenheid tussen deze 4 dimensies te begeleiden.
  2. Om de verbinding tussen de dagelijkse uitdagingen en de spirituele realiteit die daarachter zit om te zetten in simpele taal.
  3. Om voeling te krijgen voor het natuurlijke proces in iemands leven. En de weerstand te gebruiken om te groeien.
  4. Om de coach te helpen zichzelf te zuiveren en de kracht uit de verbinding met de natuur te halen.
  5. Om heldere en gerichte communicatie te gebruiken als manier om de energie te transformeren.
  6. Om Alchemie te creëren in het coaching gesprek.

Een aantal ervaren coaches die vorig jaar aan de opleiding deelgenomen verklaarden achteraf dat hun coaching praktijk een enorme verdieping gekregen had én dat er nieuwe dimensies waren gekomen in hun eigen leven.

‘Deelname aan Alchemie van Leiderschap beïnvloedt mijn dagelijks functioneren tot op de dag van vandaag (1 jaar later). Het heeft mijn bewustzijn en inzicht vergroot in hoe ik vanuit mijn eigen Kern tot actie kom. Hierdoor ben ik vele malen effectiever geworden in mijn werk en leven. De praktische handreikingen en oefeningen gebruik ik elke dag. Het heeft me een basis gegeven waarnaar ik steeds weer terug kan keren, hoe turbulent het om mij heen ook is’.

Martijn van Dam
Adviseur Ketenimplementatie - Giraffe Consultancy & Coaching