Aanraking: onze visie | Life Projects

U bent hier

Aanraking: onze visie

Katrien vertelt: De eindeloze impulsen van de moderne maatschappij die op ons afkomen kunnen het leven erg belastend maken.

Zoveel mogelijkheden, contacten, dingen om te doen, flitsende beelden, snelle geluiden, doordringende geuren.

Deze zee van sensorische impulsen beweegt onze energie naar ons hoofd, resulterend in een afnemende sensitiviteit van ons hart en lichaam.

Wij zijn vaak eenvoudigweg te vol om ontvankelijk te zijn en te voelen wat er werkelijk toe doet. Aanraking is één van de meest intieme en voedende ervaringen in een mensenleven.

De meeste mensen zijn echter vergeten hoe ze bewust kunnen aanraken. Ze raken elkaar aan vanuit een verlangen of intentie, voelen zich onzeker of angstig, wat een aanraking al snel oppervlakkig, afstandelijk en laag in vitaliteit maakt.

Met een volle aanraking in bewuste aanwezigheid kan men de ander opnieuw verbinden met de krachten van de natuur, de aarde en het universum.

Iemand aanraken vanuit een totale leegte, verbonden met alle natuurelementen en aarde/hemel, de ander simpelweg uitnodigend naar de oppervlakte te laten komen wat zijn energie blokkeert, brengt iemand terug in verbinding met de alchemistische bron van Leven.

Bewuste aanraking is even noodzakelijke voeding voor ons wezen als fris bronwater, verse groenten en fruit.