Alchemie van Bodywork - de 8 lagen van het lichaam - een praktische benadering | Life Projects

U bent hier

details

 • data: 
  wo, 14/08/2024 - 09:30 tot 17:30
  do, 15/08/2024 - 09:30 tot 17:30
  vr, 16/08/2024 - 09:30 tot 17:30
  za, 17/08/2024 - 09:30 tot 17:30
  zo, 18/08/2024 - 09:30 tot 17:30
 • prijs: 
  € 695,- incl btw (excl. accomodatie en maaltijden)
 • Taal van de Cursus: 
  Nederlands of Engels
 • locatie: 

Alchemie van Bodywork - de 8 lagen van het lichaam - een praktische benadering
nieuw

Met 'Alchemie Van Bodywork' willen we lichaamswerk en de kunst van de natuurlijke aanraking terugbrengen naar zijn oorspronkelijke kracht en eenvoud. Dit doen we door uit te gaan van de kern en de donkerte van het lichaam zelf. Er is weinig aandacht voor techniek, vaardigheid en theoretische kennis. Op deze manier hebben studenten gemakkelijk hun eigen ervaring van wat het lichaam werkelijk is. Dit is iets dat zelfs de meeste professionele bodyworkers missen. Door de 5 elementen toe te voegen en de 5 verschillende manieren te leren waarop de natuur ons aanraakt, krijgen leerlingen genoeg gevoeligheid en diepte om een diepgaande lichaamswerkbehandeling te geven. De ‘Full Body Treatment’ is een lichaamsbehandeling die dit allemaal in een praktische vorm samenbrengt.

Maar dit betekent natuurlijk niet dat geweldige bodywork kunsten zoals shiatsu, osteopathie, fasciatherapie en vele andere bodywork- en helingskunsten geen waarde hebben of niet nuttig zijn. Naar mijn mening zijn deze kunsten manieren om het lichaam en het energieveld op de 8 hoofdlagen van het lichaam te bekijken en te behandelen: de botten, klieren, organen, spieren/pezen, fascia, meridianen, chakra's en aura. Hoewel er in deze disciplines veel grote meesters zijn, hebben maar weinigen al deze 8 lagen onder de knie en nog minder realiseren zich dat het ook mogelijk is om deze lagen te benaderen vanuit de ‘lichaamskern’ en de eenheid van de elementen. Door dit te doen kunnen we de eenvoud behouden en tegelijkertijd de oneindige zee van mogelijkheden benaderen om de verschillende energielichamen aan te raken, voor onszelf en anderen.

Veel 'Alchemie Van Bodywork'-studenten deelden met ons over hun honger om de verschillende lagen van het lichaam specifieker te benaderen. Hoe de alchemistische benadering te gebruiken om bvb de meridianen, de organen of de botten,... te behandelen. Niet door de jarenlange diepgaande studie te doen die nodig is voor elk van deze methodes, maar door de 'Alchemie Van Bodywork parameters' toe te passen om af te stemmen in elk van deze lagen specifiek. Ik heb de ervaring dat wanneer ik in de diepte van de lichaamsintelligentie zit er geen behoefte is aan uitgebreide kennis en ingewikkelde techniek. Ik moet gewoon heel precies zijn in mijn diepte, ritme, energetische kwaliteit, luisteren, deugdzaamheid, verbondenheid. En ik heb de vaardigheid nodig om elk van de 8 lichaamslagen aan te raken en binnen te gaan.

Zo krijg ik direct een persoonlijke ervaring van wat die specifieke laag is en op welke manier die behandeld moet worden om hem weer in balans te laten komen. Dit vereist training en begeleiding, maar met Alchemie Van Bodywork als basis is het geen hard werken en studeren, maar eerder een natuurlijke progressie (zoals op de foto hierboven). Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende manieren om de meridianen te benaderen, maar ze hebben het allemaal over hetzelfde: de typische meridiaankwaliteit. Dat is wat we moeten leren, om ons hier zo puur en direct mogelijk mee te verbinden. De interesse om de theorie te bestuderen en te leren komt daar vanzelf vandaan.

 

Het kost veel tijd en hard werken om een ​​meester te worden in één van de bodywork kunsten.
Het is onmogelijk om in één leven alles te leren wat nodig is om alle lagen van het wezen dat we zijn onder de knie te krijgen.
Maar een bodywork-alchemist heeft een eenvoudige, constante aanwezigheid als het centrum van het leven.
De weg volgend en getuige zijn van hoe het wonder zich ontvouwt.

 

We besloten om een nieuwe gevorderde Alchemie Van Bodywork training te starten. Het is onze bedoeling om elk jaar zo’n module te organiseren rond een bepaald onderwerp. Deze eerste training zal gewijd zijn aan de behandeling van de organen, meridianen en de lichaamsstructuur. Een ambitieus programma, maar het wordt zeker een geweldige ontdekkingsreis die je veel meer impact zal geven in je behandelingen.

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *