Koen Tangelder | Life Projects

Koen Tangelder

Healing Tao * Meridiaan Chi Kung * 5-Elementen Yoga * Acupunctuur * Lichaamswerk * Shiatsu

Koen: “Mijn leven is rijker geworden naarmate ik meer mijn lichaam ging bewonen. Dank daarvoor aan al mijn leraren en grote dank aan het miraculeuze lichaam en Leven zelf. Ik ben er iedere dag weer door gefascineerd en voel diepe motivatie dit door te geven.”  

Koen (1957) was aanvankelijk antropoloog en beoefent sinds 1998 taoïstische meditatie en beweging. Hij geeft hierin ruim 10 jaar les, zowel aan groepen als op individuele basis en in organisaties. Koen is één van de weinige leraren Meridiaan Chi Kung in Nederland en de enige die 5-Elementen yoga aanbiedt. Koen is ook acupuncturist en lichaamstherapeut met ruim 20 jaar ervaring.

Kenmerkend is zijn heldere en rustige manier van lesgeven. Hij is accepterend in aanwezigheid, zonder oordeel over hoe je beweegt, terwijl hij wel degelijk aanwijzingen geeft en meekijkt. Dat maakt het zelf ontdekken zo leuk. Hij weet zijn kennis van de Oosterse geneeswijzen te verweven in zijn lessen en je op ongedwongen wijze en met humor mee te nemen.    

De taoïstische training die Koen kreeg  is gebaseerd op kennis die Tao-meester Mantak Chia vanuit oude bronnen kreeg overgeleverd. Koen kreeg zowel les van Mantak Chia zelf, als van een groot aantal Nederlandse en buitenlandse leraren opgeleid in diens Universal Healing Tao systeem, waaronder Michael Winn (VS), Masahiro Ouchi (Japan), Dirk Oellibrandt (België).

Koen: ”In mijn lessen en consulten begeleid ik je graag terug in je lichaam. Daarmee kom je meer bij je natuurlijkheid. Ik doe dit met toewijding en geduld. En met humor. Als jij hiervoor openstaat wordt het zeker een heel boeiende en fijne ervaring. Ik verheug me erop!”