Katrien Hooghe | Life Projects

Katrien Hooghe

Back In Balance

Katrien Hooghe

In 2012 had ik me ingeschreven bij Hilde Broeckhove voor een les Chikung met meester Rentao.  Ik kende nog niets van chikung  noch van universal healing Tao, maar ik voelde de innerlijke glimlach en alle bewegingen tot diep in al mijn cellen, en voelde zoo heel hard dat dit was wat ik wilde leren kennen en kunnen.  

Door Hilde heb ik dan ook de meridiaanchikung leren kennen.  Als kinesitherapeute was ik zeer onder de indruk van deze bewegingen;  de mogelijkheden voor iedereen op zijn eigen niveau, de krachttraining en mobiliserende kwaliteiten en ook de mindfulle mildheid en openheid die deze bewegingsvorm met zich meedraagt. Na vele lessenreeksen bij Hilde, Luc en Dirk heb ik me dan gecertifieerd voor de 6 basisbewegingen.  

Ik ben er nog steeds dagelijks mee bezig, voor mezelf en voor mijn patiënten.  In al mijn lessen geef ik bewegingen vanuit de chikung en de meridiaanchikung.  Sinds 2019 geef ik ook wekelijks een uur ‘chikungles’ waarin ik alles combineer naargelang de deelnemers; en geef ik een paar keer per jaar een lessenreeks Meridiaanchikung aan kleine groepjes van 4 personen voor diegenen die zich er meer in willen verdiepen.