Alchemie van Leiderschap - Deep Dive - De kracht van de levende organisatie | Life Projects

U bent hier

details

 • data: 
  ma, 02/09/2019 - 18:00 tot di, 03/09/2019 - 18:00
 • prijs: 
  927,- excl. BTW (inclusief diner, overnachting, ontbijt en lunch)
 • locatie: 

Alchemie van Leiderschap - Deep Dive - De kracht van de levende organisatie
nieuw

Hoe bouw ik een levende organisatie?

Hoe kan jij je aansluiten bij de meest succesvolle organisatie ooit: het universum en de natuur? De cijfers: Minstens 15 miljard jaar winst.

De onuitputtelijke kracht van de natuur is dat alles daar is zoals het is. De moderne mens denk te vaak dat hij door slim en opportunistisch handelen snel voordelen en winst kan maken, maar heeft vaak niet door dat de rekeningen elders in de bus vallen. Een voorbeeld is de werkgever die zonder echt in verbinding te zijn met zijn mensen onrealistische verwachtingen stelt en de link niet ziet met ziekteverzuim of goeie mensen die vertrekken. In een ecosysteem werkt elk onderdeel vanuit zijn eigen inherente kwaliteit en als gevolg vanuit zijn juiste plek. Dat willen we je door toepassing van de alchemieprincipes laten ervaren en op een unieke manier in kaart brengen wat er met jou en je team aan de hand is. We gebruiken hiervoor een scanmethode die je informatie biedt die met de gebruikelijke manier van kijken slechts oppervlakkig of niet aan het licht komen. In deze scanmethode komt de wetenschappelijke, zakelijke en spirituele kant van mens en organisatie samen in een heldere conclusie waar je meteen mee verder kan.

Overkoepelend in deze scanmethode is het “micro - macro principe”. Dat wat zich op een groter en op een kleiner niveau afspeelt is direct met elkaar verbonden. We gaan er daarbij vanuit dat jij als middelpunt van je ervaringswereld de grootste impact hebt op je hele innerlijke en uiterlijke wereld. Een stelling die al lang door quantumfysici, maar ook door meer en meer wetenschappers en zakenmensen beaamd wordt. In het leven van ieder mens zie je hetzelfde “micro – macro principe” in de vorm van een intern en extern team. Het interne team: alle cellen die als een coherent team (organisme) het lichaam vormen van een individu. Aan de andere kant het externe team: het veld dat gevormd wordt door alle mensen waar dat individu mee verbonden is. Net zoals er verschillende soorten cellen zijn, zien we dat ook het externe veld bestaat uit verschillende lagen: gezin, familie, collega’s, klanten.  Tijdens deze dag gebruiken we voor de interne scan het bloedbeeld (rode en witte bloedcellen) en voor de externe scan de gezins- en/of werksituatie.

Wat kun je verwachten?

 1. Je legt ons voor waar jij mee bezig bent en waar je worsteling zit. Dit kan gaan over je eigen proces, je gezin en/of je werksituatie.  We nemen de tijd om dit goed duidelijk te maken.
 2. Onze medicus neemt een bloeddruppeltje en legt dit onder de elektro microscoop. We bekijken de kwaliteit van je bloedbeeld (innerlijke team) aan de hand van een methode genaamd Levend Bloed Analyse (of LBA). Onze ervaring toont dat het verhaal dat je vertelt duidelijk terug te vinden is in de kwaliteit en activiteit van je rode en witte bloedcellen. Je ziet zo hoe datgene wat je in je dagelijks leven in je gezin en op je werk (je externe team) meemaakt ook terug te vinden is in je bloedbeeld (je interne team). Dit is een intense en verhelderende ervaring.
 3. Daarna zullen we door middel van oefeningen, zelfmassage en meditatie de kwaliteit van je innerlijke team (bloedbeeld) verbeteren. Onze ervaring leert dat onze aanpak hier op zeer korte tijd verandering in brengen.
 4. We testen vervolgens opnieuw je bloedkwaliteit en kijken samen naar de verandering. Dit vullen we verder aan met adviezen over hoe je deze nieuw staat kan integreren in je dagelijks functioneren.

Praktische informatie:

Aanvang op maandag 2 september om 18u, einde voorzien op dinsdag 3 september om 18u.

Maandag 2/9/2019:

- informele kennismaking en aanvoelen van de groepsdynamiek bij aperitief en diner (restaurant in Hamme)

- overnachting hotel of B&B in Hamme

Dinsdag 3/9/2019:

- 8u-9u: ontbijt in hotel/B&B

- vanaf 9u verwacht in Life Projects Center, Drapstraat 13a, 9220 Hamme

- 9u30: programma Alchemie van Leiderschap - deel 1

- 13u - 14u30: lunch ter plaatse

- 14u30 - 18u: programma Alchemie van Leiderschap - deel 2

 

 

Inschrijven

Graag minimum 1 maand voor aanvang van de training inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier. Zo kunnen wij tijdig alle praktische regelingen treffen om deze training te laten plaatsvinden.

 

Docenten tijdens de training

Dirk Oellibrandt

Dirk Oellibrandt

Oprichter van Life Projects

Dirk is een traditionele en tegelijk moderne alchemist. Los van de beperking van religie en de illusies van de wereld en met de kracht en vrijheid van de oorspronkelijke spirituele wijsheid.

Meer info..

Webshopproduct in de kijker

De Alchemie van Leiderschap - Boek

Boek - De Alchemie van Leiderschap

In ‘De alchemie van leiderschap’ verwoorden de auteurs hun droom om, via de principes van de alchemie, leiders in verbinding te brengen met de natuur en het rijke potentieel in henzelf. 
Vanuit oude wijsheidstradities en persoonlijke ervaring behandelen zij op praktische wijze een breed scala aan onderwerpen op het gebied van leiderschap, leven en organisaties. 
De lezer leert de principes van de alchemie en hun uitwerking zelf ervaren door de vele oefeningen en meditaties die in het boek zijn opgenomen. 
Elf leiders geven hun visie op aspecten van waar leiderschap en de alchemie. 
Met een voorwoord van Paul de Blot, hoogleraar Business Spiritualiteit.

Beschikbaar in onze webshop: De Alchemie van Leiderschap (Nederlands) en The Alchemy of Leadership (English)

 

Inschrijvingsformulier

De velden met een * zijn verplicht

Indien je een account aanmaakt, hoef je niet iedere keer je gegevens in te vullen bij het inschrijven.

Je kan hier inloggen met een bestaande account, of hier registreren als je nog geen account hebt.

 

Cursus
Adres
Facturatie
Indien uw facturatie gegevens afwijken van bovenstaand adres, kan u deze hier invullen, alsook het BTW-nummer. Indien er achteraf wijzigen dienen te gebeuren aan de facturatie gegevens, dan zijn we genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen. Cfr. onze algemene voorwaarden.
Contactinfo
Vragen
Nieuwsbrief
Algemene voorwaarden *